Έξυπνο Σπίτι - Smart Home


Έξυπνο Σπίτι - Αυτοματισμός Κατοικίας - Προστιθέμενη Ασφάλεια

 

 

 

 

 

 

 

  

Το σύνολο των αυτοματισμών που επιτρέπουν την εξελιγμένη κεντρική διαχείριση και τον τεχνολογικά προηγμένο έλεγχο κτιριακών συστημάτων, είτε μιλάμε για μια κατοικία είτε για έναν επαγγελματικό χώρο, ονομάζεται συνήθως "έξυπνο" σπίτι, "έξυπνο" κτίριο ή αλλιώς smart home.

 

Το έξυπνο σπίτι σκέπτεται.


Ένα σπίτι με νοημοσύνη που σκέπτεται και ενεργεί για εσάς βάση των καθημερινών σας αναγκών και συνηθειών. Στο σπίτι του μέλλοντος τα πάντα είναι στον απόλυτο έλεγχο σας, η ασφάλεια η θέρμανση ο φωτισμός οι ηλεκτρικές συσκευές τα συστήματα Audio video. Όλα ελέγχονται με το πάτημα ενός κουμπιού , είτε είστε μέσα είτε είστε χιλιόμετρα μακριά. Το έξυπνο σπίτι προσαρμόζεται σε εσάς και μαθαίνει κάθε σας βήμα και κάθε σας συνήθεια ολόκληρο το 24ωρο.

 

Το έξυπνο σπίτι παίρνει αποφάσεις και ενεργεί.

 

 

 

 

 

 

Σε ένα έξυπνο σπίτι όλες οι συσκευές είναι συνδεδεμένες έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και μαζί σας. Οτιδήποτε στο σπίτι που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει μέρος του οικιακού σας δικτύου και να εκτελεί τις εντολές σας οτιδήποτε μορφής και αν είναι, φωνητικές εντολές, τηλεχειρισμός, εντολές μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου. Ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών έξυπνου σπιτιού που σχετίζονται με το φωτισμό, την ασφάλεια στο σπίτι, πολυμέσα και ψυχαγωγία, πρόσβαση στο Ίντερνετ, κλιματισμό και ρύθμιση κατανάλωσης ενέργειας είναι διαθέσιμα για χρήση. Οι εφαρμογές έξυπνων σπιτιών είναι διαθέσιμες τοπικά, απομακρυσμένα και διαδικτυακά.

 

 

Το έξυπνο σπίτι παίρνει αποφάσεις και ενημερώνει.


 

 

 

 


Για όσο διάστημα ο ιδιοκτήτης βρίσκεται μακριά από τη κατοικία, το σπίτι αναλαμβάνει να ελέγχει όλες τις κρίσιμες παραμέτρους, όπως επιτήρηση για πλημμύρα, φωτιά, διακοπή ρεύματος, αναλαμβάνει το αυτόματο πότισμα και ενημερώνει το ιδιοκτήτη, μέσω SMS ή μέσω internet από ενα Η/Υ. Ταυτόχρονα, το σύγχρονο σύστημα ασφαλείας δίνει πληροφορίες στο σπίτι για τη κατάστασή του, και το σπίτι μπορεί να ενεργοποιήσει το σενάριο προσομοίωσης παρουσίας, αναβοσβήνοντας τυχαία κάποια φώτα αποθαρύνοντας έτσι τον επίδοξο διαρρήκτη. Μπορεί να δώσει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τη κατάσταση του σπιτιού με SMS στο κινητό. Σε περίπτωση διάρρηξης αναβοσβήνει τα φώτα του σπιτιού,  ανοίγει τα ρολλά προκαλώντας πανικό στο διαρρήκτη. Το έξυπνο σπίτι λοιπόν προσδίδει προστιθέμενη ασφάλεια, στο κτίριο.
Ενεργοποίηση του θερμοσίφωνα με SMS, για να υπάρχει ζεστό νερό όταν επιστρέψει σπίτι ο ιδιοκήτης. Ο θερμοσίφωνας παραμένει ενεργός (αναμένος) για όσο χρειάζεται για να  ζεσταθεί το νερό και σβήνει μόνος του.

 

Ποια Είναι τα Υποσυστήματα ?

 Τα Υποσυστήματα σε ένα έξυπνο σπίτι είναι τα εξής :
Σύστημα Ασφαλείας
Σύστημα Παρακολούθησης
Σύστημα φωτισμού και Ηλεκτρικών συσκευών
Σύστημα Ψύξης –Θέρμανσης και Εξαερισμού
Σύστημα Ρολών –Τεντών και Θυρών
Σύστημα Ελέγχου Διαρροών και Κατανάλωσης
Σύστημα Δικτύου Ethernet και Υπολογιστών
Σύστημα Διανομής Δορυφορικού και Τηλεοπτικού σήματος
Σύστημα Διανομής ήχου και εικόναςΣύστημα Κεντρικής
Διαχείρισης και Εποπτείας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΟΦΕΛΟΣ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΟΦΕΛΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΟΦΕΛΟΣ. Η ανάγκη για περισσότερη άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται διαρκώς μεγαλύτερη στα σύγχρονα κτίρια. Ειδικά στη βιομηχανία, η εγκατάσταση συστημάτων αυτοματισμού μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων και αντίστοιχη αύξηση της παραγωγικότητας.Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιοι συντηρητικοί υπολογισμοί των οικονομιών που επιτυγχάνονται:Αύξηση παραγωγής απο 5% - 35%, Μείωση κατανάλωσης ενέργειας εως 35%, Αύξηση του χρόνου ζωής των μηχανών κατά 35%, Μείωση σπατάλης ηλεκτρικής ενέργειας εως 40%, Μείωση εξόδων συντήρησης μηχανημάτων εως 30%.

Με την βοήθεια των ειδικών μπορείτε κι εσείς να εγκαταστήσετε αυτοματοποιημένες εφαρμογές "έξυπνου" κτιρίου , κερδίζοντας σε άνεση, χρόνο και χρήμα.
Τρείς είναι οι βασικοί παράγοντες που ωθούν όλο και περισσότερους κατασκευαστές, αλλα και ιδιοκτήτες, να υιοθετούν τις αρχές λειτουργίας του "έξυπνου" κτιρίου και τις νέες τεχνολογίες αυτοματοποίησης, που διαρκώς γίνονται διαθέσιμες στην αγορά:
α) Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου δημιουργεί μεγαλύτερες ανάγκες για άνετες, ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης στους χώρους εργασίας και κατοικίας.
β) Οι ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν ομάδες πληθυσμού, π.χ. άτομα με νοητικά και κινητικά προβλήματα, ηλικωμένοι κ.τ.λ.
γ) Η ολοένα αυξανόμενη περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και η ανησυχία για το φαινόμενο του θερμοκηπίου δημιουργεί την ανάγκη για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ορθολογική διαχείριση κάθε κτιριακού συστήματος.Τι μπορώ να κάνω σε υπάρχουσες κατοικίες;

Εάν επιθυμείτε την εγκατάσταση smart home στην κατοικία σας αλλά δεν θέλετε να προχωρήσετε σε νέες καλωδιώσεις τότε η λύση που προτείνεται  είναι με Wireless. Π.Χ το C - Bus Wireless . Με το C - Bus Wireless το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε τους απλούς σας διακόπτες με τους διακόπτες του συστήματος. Δεν απαιτείται καν η ύπαρξη ουδετέρου για την λειτουργία του. Κάθε διακόπτης μπορεί να προγραμματιστεί για να δουλεύει σας διακόπτης on / off , σαν dimmer ή να καλεί κάποιο σενάριο.
To C-Bus Wireless χρησιμοποιεί σήματα Radio Frequency για την επικοινωνία των μονάδων του. Επομένως δεν απαιτούνται επιπλέον καλωδιώσεις για την μεταφορά της πληροφορίας. Επιπλέον χρησιμοποιεί 128 bit encrypted two-way communications για την ασφάλεια στην μεταφορά των δεδομένων. Οι μονάδες του C-Bus Wireless συνεργάζονται άψογα με το καλωδιακό σύστημα C-Bus και υποστηρίζει όλα τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του. 

Tags: Γιατί χτυπάει ο σύναγερμός | λύσεις προβλημάτων συναγερμού | προβλήματα συναγερμού | συναγερμόςαλλαγή μπαταρίας συναγερμού | αλλαγή μπαταρίας σειρήνας συναγερμού |