Προστασία Φωτοβολταικού Πάρκου


Προστασία Φωτοβολταικού Πάρκου











Περιμετρικοί Συναγερμοί Ασφαλείας Φωτοβολταικών Πάρκων

Τεχνολογικές εξελίξεις στην περιμετρική ασφάλεια
Τα συστήματα διασφάλισης της περιμέτρου σήμερα, οφείλουν να εκμεταλλεύονται στο μέγιστο βαθμό όλα τα πλεονεκτήματα που έρχονται ως αποτέλεσμα των τεχνολογικών εξελίξεων μέσα στα εργαστήρια των εταιρειών κατασκευής συστημάτων ασφαλείας .
Καθώς η οικονομική κρίση συνεχίζεται απτόητη και ενώ οι απειλές από τρομοκρατικές ή άλλες εγκληματικές ενέργειες γίνονται όλο και εντονότερες, η ανάγκη για τη δημιουργία αποτελεσματικών συστημάτων προστασίας εξωτερικών χώρων αυξάνει συνεχώς. Αναφερόμενοι σε προστασία εξωτερικού χώρου, είναι λογικό να προσανατολιζόμαστε αρχικά στη διασφάλιση της περιμετρικής γραμμής που περικλείει το συγκεκριμένο χώρο.



Μια νέα προσέγγιση με παγίδευση των SOLAR PANELS μέσω πλαστικής οπτικής ίνας
H ανάγκη προστασίας των φωτοβολταϊκών πάρκων είναι πλέον δεδομένη και όσοι επενδύουν σε μια τέτοια εγκατάσταση είναι λογικό να αναζητούν μία λύση ασφάλειας που θα είναι αποτελεσματική και παράλληλα οικονομική.
Υπάρχει λοιπόν μία λύση  για την ασφάλεια των φωτοβολταϊκών πάρκων, που ελαχιστοποιεί  τα προβλήματα False Alarm και παρέχει μια αξιόπιστη φύλαξη  κυρίως του εξοπλισμού των εγκαταστάσεων από κλοπή.
Η λύση αυτή προβλέπει ότι τα Solar Panels που αποτελούν την καρδιά του εξοπλισμού «παγιδεύονται» με τη βοήθεια οπτικής ίνας και αν κάποιος θελήσει να αφαιρέσει έστω και ένα Solar Panel από τη θέση του, τότε το σύστημα δίνει Alarm προστατεύοντας ουσιαστικά τον εξοπλισμό. Λόγω της φύσης της λειτουργίας του συστήματος οι περιπτώσεις False Alarm είναι απειροελάχιστες, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιείται η αξιοπιστία του συστήματος.








Πώς λειτουργεί το σύστημα
Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα LOOP απο μια οπτική ίνα με αρχή και τέλος. Στην αρχή της οπτικής ίνας με μία ειδική συσκευή (Optical Transmitter) διοχετεύουμε μία φωτεινή δέσμη. Στην άλλη άκρη της ίνας υπάρχει ένας δέκτης (Receiver) ο οποίος συνεχώς ελέγχει την ύπαρξη φωτός κατά μήκος της οπτικής ίνας .
Η οπτική ίνα περνάει από όλα τα SOLAR PANELS κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε αν κάποιος επιχειρήσει να αφαιρέσει κάποιο panel, τότε θα αναγκαστεί να την κόψει. Σε αυτήν την περίπτωση ο δέκτης ανιχνεύει τη διακοπή της δέσμης και ανοιγοκλείνει κάποιο ρελέ .
Η εντολή ( Normal Open ή Normal Close) μεταβιβάζεται κατόπιν σε κάποιο σύστημα συναγερμού ή κάποια συσκευή που μπορεί να στέλνει μηνύματα SMS σε προκαθορισμένα νούμερα τηλεφώνου, να παίρνει τηλέφωνο ή να συνδέεται με κέντρο λήψης σημάτων έτσι ώστε να μεταδοθεί η Πληροφορία αποκοπής της δέσμης, που σημαίνει απόπειρα αφαίρεσης του panel. Σε συνδυασμό τώρα με ένα σύστημα CCTV μπορούμε να συνδεθούμε με το πάρκο, να δούμε τι συμβαίνει και να δράσουμε ανάλογα. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα μέσω συστήματος GSM να μιλήσουμε στον παράνομο εισβολέα και να τον προειδοποιήσουμε να απομακρυνθεί απο την εγκατάσταση. Ο τρόπος εφαρμογής της οπτικής ίνας στα πάνελ είναι απλός και γίνεται μέσω των οπών πάνω στη βάση των Panels.












Υπάρχουν ακόμη - εφόσον κάποιος το επιθυμεί - και ειδικά μπουλόνια για χρήση σε πάνελ που έχουν διαφορετική κατασκευή. Το LOOP μπορεί να έχει μήκος 300μέτρων - και πάνω από αυτή την απόσταση μπορούν χα χρησιμοποιηθούν ενισχυτές φωτός με πρακτικά απεριόριστη κάλυψη.
Μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα με 2500 panels μπορούν να δουλέψουν με LOOP 2500 ή 3000 μέτρων με άριστη απόδοση. Ο μηχανικός που μελετά την εγκατάσταση βρίσκει τον καλύτερο και πιο σύντομο δρόμο για το πέρασμα της οπτικής ίνας και υπολογίζει ακόμη και πόσους ενισχυτές χρειάζεται το πάρκο για τη λειτουργία του.
Το σύστημα δίνει ουσιαστική προστασία με πολύ χαμηλό κόστος και λόγω των υλικών που είναι φθηνά, καθώς και των εργατικών, με το δεδομένο ότι η πλαστική οπτική ίνα είναι απλό να 'δουλευτεί' ακόμη και από μη εξειδικευμένο προσωπικό, σε αντίθεση με τη γυάλινη οπτική ίνα.

















Να γνωρίζετε οτι : 

Η διορατική μελέτη και η σωστή υλοποίησή της, είναι εκείνες που καθορίζουν τη σωστή λειτουργία ενός Συστήματος Ασφαλείας. 
Ένα ακριβό σύστημα, που δεν είναι καλά σχεδιασμένο, είναι πιθανό την κρίσιμη στιγμή να αποκαλύψει τις εγγενείς αδυναμίες του, επιτρέποντας την παραβίαση του χώρου, που υποτίθεται ότι προστατεύει. 
Καθοριστικό ρόλο παίζει η σωστή χαρτογράφηση του χώρου, ώστε να εντοπιστούν τα αδύνατα σημεία και να προστατευτούν κατάλληλα. 
Κάθε εφαρμογή έχει τις δικές της απαιτήσεις και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία της τυποποιημένης εγκατάστασης ενός Συστήματος Συναγερμού, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες του χώρου.









ADF Sites

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.